Wie zijn we?

No-nonsense aanpak

Orcado is een eigenzinnig IT-bedrijf. Wij geloven in een no-nonsense aanpak van IT-problematiek. Gewoon doen wat je belooft. Soms komen we behoorlijk eigenwijs uit de hoek, maar dat pakt in praktijk voor u als klant gewoon goed uit. We zijn immers betrokken bij u en altijd op zoek naar de beste oplossing.

De IT-engineers die bij ons werken hebben stuk voor stuk een eigen inbreng en een flinke berg vakkennis. Iedereen beheert zelfstandig zijn eigen projecten. U heeft dus uw eigen contactpersoon. Samen vormen we bij Orcado een hecht team. De meest ingewikkelde IT-vraagstukken lossen wij met elkaar op. Zo houden we elkaar scherp, adviseren elkaar en tillen het eindresultaat op een hoger niveau.

Aan de slag

Orcado maakt voor elke case een overzichtelijk ontwikkelplan. Geen dikke rapporteren maar een concreet voorstel. Wij gaan liever zo snel mogelijk aan de slag. Wij houden ons aan de gemaakte afspraken en maken waar wat we beloven. Mede daarom hebben wij een mooie en trouwe klantenkring opgebouwd.

Het Orcado team

 • ELLEKE VAN DE POL
  ELLEKE VAN DE POL
  SOFTWARE ENGINEER
 • JACCO RIJKAART
  JACCO RIJKAART
  SENIOR CONSULTANT SUPPLY CHAIN
 • ROELOF VAN DER HEIJDEN
  ROELOF VAN DER HEIJDEN
  TEST ENGINEER
 • PERCY HUIJER
  PERCY HUIJER
  ACCOUNT MANAGER
 • IRENE DE RUIJTER
  IRENE DE RUIJTER
  SOFTWARE ENGINEER
 • MARISKA LOKHORST
  MARISKA LOKHORST
  OFFICE MANAGER
 • WOUTER BREEUWSMA
  WOUTER BREEUWSMA
  SOFTWARE ENGINEER
 • MARLIES DE BRUIJN
  MARLIES DE BRUIJN
  SOFTWARE ENGINEER
 • DAAN VERAART
  DAAN VERAART
  SOFTWARE MAGICIAN
 • BART LEMSTRA
  BART LEMSTRA
  SOFTWARE ENGINEER
 • BONNEKE DE WAARD
  BONNEKE DE WAARD
  BUSINESS ANALYST
 • WOUTER VERKUIJL
  WOUTER VERKUIJL
  SOFTWARE ENGINEER
 • MANFRED VAN LUIJN
  MANFRED VAN LUIJN
  SCRUM MASTER
 • BERT HOMAN
  BERT HOMAN
  SOFTWARE ENGINEER
 • KEES VLEK
  KEES VLEK
  ORACLE APEX EXPERT
 • PATRICK DIKS
  PATRICK DIKS
  SENIOR ORACLE CONSULTANT
 • PETER VAN TILBORG
  PETER VAN TILBORG
  SOLUTION ARCHITECT
 • SJAAK PIERIK
  SJAAK PIERIK
  ARCHITECT & PROJECT MANAGER
 • MICHAEL BRUIJN
  MICHAEL BRUIJN
  MANAGING PARTNER
 • JURRIE ZAAT
  JURRIE ZAAT
  MANAGING PARTNER
Back-To-Top
ELLEKE VAN DE POL
SOFTWARE ENGINEER
JACCO RIJKAART
SENIOR CONSULTANT SUPPLY CHAIN
ROELOF VAN DER HEIJDEN
TEST ENGINEER

Wie wil weten hoe een spel kan worden gespeeld, speelt een spel met Roelof! Theorie, strategie, tactiek, scenarios. Zonder moeite combineert Roelof al deze elementen om zijn tegenstanders met zichtbaar(!) groot plezier naar de randen van het spelbord te verdrijven. Dit spelplezier maakt Roelof ook tot een heel creatieve en vasthoudende tester, die het uiterste van de software vergt. Wat behoort het wel en wat vooral niet te doen? Indien hij een scenario heeft gevonden waaraan de ontwikkelaar nimmer heeft gedacht, is de glimlach op zijn gezicht het grootst. Overigens constateert Roelof niet alleen, hij bedenkt dan ook gelijk de bijpassende oplossing. Dit alles wel volgens de wetten van zuivere logica, want als een volleerd wiskundige denkt Roelof in één-en-nul, of zwart-en-wit als het om een spel gaat. In de IT geen onbelangrijke kwaliteit!

PERCY HUIJER
ACCOUNT MANAGER

IRENE DE RUIJTER
SOFTWARE ENGINEER

To code or not to code, dat was de vraag die Irene zichzelf een tijd lang heeft afgevraagd. Na haar studies Management&Organisatie en English Literature te hebben afgerond, en daarna diverse banen te hebben ingevuld (waaronder ook applicatiebeheer) is het haar duidelijk geworden: oplossingen bedenken voor (automatiserings)vraagstukken is toch by far het leukst! Door haar brede achtergrond en het feit dat Irene een Master of Science in de informatietechnologie gaat worden, werkt zij graag aan uitdagende uitdagingen die haar uitdagen. Het tempo waarmee zij informatie tot zich neemt en verwerkt in oplossingen, verhoudt zich tot het tempo waarmee zij dagelijks de lunch wegwandelt… moordend! Bijzonder feit, Irene laat een vrijdagmiddagborrel zelden of nooit aan zich voorbijgaan, het is dat u het weet!

MARISKA LOKHORST
OFFICE MANAGER

Achter iedere sterke man staat minstens een even sterke vrouw, luidt het gezegde. Of het waar is? Wat zeker waar is dat achter Orcado Mariska staat. Ze is de organisatorisch spin in het web, die er voor zorgt dat Orcado blijft werken. Intern biedt zij de broodnodige ondersteuning bij allerhande administratieve en logistieke taken. Extern rijdt zij rond in een “100% groene” bolide en geeft zij zodoende een praktische invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet erover praten, gewoon doen en altijd oog voor het resultaat. Staat Mariska in haar werk achter Orcado, in haar vrije tijd staat zij langs het hockeyveld, haar eigen kroost coachend en faciliterend op weg naar de (inter)nationale hockey top wijzend. Kortom haar kwaliteiten komen overal tot haar recht!

WOUTER BREEUWSMA
SOFTWARE ENGINEER

Wouter, check, dubbelcheck. En pas dan is het voor Wouter ok. Wouter schrijft software zoals Duitsers (vroeger) auto’s bouwden: degelijk, gestructureerd, gecontroleerd en… gedocumenteerd! Vooral met dat laatste wijkt Wouter in positieve zin af van de norm. Welke ontwikkelaar doet dat nog in dit tijdperk waarbij stand-upend de code in agile termen tegen een Amazon Echo wordt gedicteerd? Zo niet Wouter en daardoor is hij de spreekwoordelijke rots in de branding geworden. Hij creëert daarmee balans in ambitievolle teams die snel, sneller, snelst software willen opleveren met alle consequenties van dien. Naast het beeldscherm schaatst Wouter graag zijn rondjes binnen en buiten, stabiel op zijn ijzers met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk, hoe kan het ook anders!?

MARLIES DE BRUIJN
SOFTWARE ENGINEER

Jong geleerd is…juist, jong gedaan! Marlies behoort tot generatie Z, oftewel de digital natives. Grootgebracht met en volledig vertrouwend op informatie(systemen), werkt zij nu zelf aan de informatiesystemen van de toekomst. Zij past daarbij nieuwe inzichten, opgedaan tijdens haar studies kunstmatige intelligentie, toe en maakt daarmee systemen op een intuïtieve manier intelligenter. Software schrijven is naast Nederlands haar tweede moedertaal, waardoor zij op dat gebied al met de ervaren rotten in het vak mee kan (en bij tijd en wijle op een heel bescheiden wijze reeds voorbij streeft… vertellen wij overigens niet aan die rotten). Behalve dat haar werk allemaal heel logisch is, is het vaak ook nog eens creatief. Een kunde die zij dagelijks oefent door te schilderen van… van alles en nog wat. Gewoon met verf en kwasten, niets kunstmatigs aan!

DAAN VERAART
SOFTWARE MAGICIAN

Daan, afgestudeerd in de kunstmatige intelligentie en één van de eerste werkende digital natives (dermate native dat Windows onder zijn generatie bijna cult is!). Opgegroeid met, tussen en in de IT, waardoor bij hem geen enkele terughoudendheid bestaat bij het toepassen van diezelfde IT. Daan is een razendsnelle denker die graag uitdagingen uitdaagt. Complexe vraagstukken worden aan hem toebedeeld, opdat hij deze mag oplossen. Zijn aanpak is rustig (sommigen zeggen droogjes) en doorspekt met humor (sommigen zeggen droogjes), kortom hij laat zich niet snel van de wijs brengen. In zijn vrije tijd badmintont hij graag achter shuttles aan om lijf en geest fit te houden. Kunstmatige intelligentie mag inmiddels ver zijn, het niveau van D.A.A.N is toch nog echt van een andere orde!

BART LEMSTRA
SOFTWARE ENGINEER

Keep Calm and… wat dan ook, met Bart blijft de rust bewaard. Gepokt en gemazeld in de IT en inmiddels ruim 15 jaar werkzaam voor veeleisende partijen laat Bart zich niet (meer) gek maken. Heeft naast zijn ruime ervaring vast te maken met zijn Friese afkomst! Bart is begonnen als systeembeheerder van 24/7  logistieke systemen, inmiddels ontwerpt en ontwikkelt hij deze zelf. Dienstbaarheid heeft hij daarbij weten vast te houden en is daarmee een graag geziene gast in ontwikkelteams. Met zijn docerende kwaliteiten en goed gevoel voor context (Bart houdt van geschiedenis) kan Bart ingewikkelde zaken terugbrengen naar hun eenvoud. Om de rust te bewaren en overtollige energie kwijt te raken rent Bart achter ballen aan (in een netje of over een netje) of kijkt hij naar Dr Who (wie kent hem niet!). Projectmanagers last van een stressvol project en is de oplossing niet nabij!? …Keep Calm and hire Bart!

BONNEKE DE WAARD
BUSINESS ANALYST

Kordaatheid heeft een naam… Bonneke! Bonneke inventariseert, analyseert, observeert, deduceert, redigeert, documenteert, corrigeert en verifieert. In kleine korte kordate stappen van abstract ietsisme naar concreet haalbaar realisme. Bonneke vindt het prachtig om de business waarvoor zij werkt te ‘crunchen’ en dit te vertalen naar concrete business-requirements, user-stories en test-cases. Op projecten is zij het gezicht naar ‘buiten’ en ‘binnen’…tegelijkertijd! Kortom, zij maakt IT begrijpelijk voor de business… en business voor de IT-ers. Ontwikkelaars kunnen direct met haar werk aan de slag en begrijpen haar uitleg als zij een ‘undocumented’ feature heeft gevonden. De business volgt haar wanneer zij een één-regelig-requirement via een mockup uiteindelijk in werkende functionaliteit transformeert.  Het altijd werken op de uitdagende scheidslijn tussen IT en business kent natuurlijk ook zijn prijs. Daarom staat Bonneke in haar vrije tijd veelal yoga-nde-wijs op haar hoofd… om gedurende stressvolle projecten eenieders rust te bewaren!

WOUTER VERKUIJL
SOFTWARE ENGINEER

Als bevlogenheid en enthousiasme nog niet als zelfstandige naamwoorden zouden bestaan, had het vast geleken op Wouteriasme. Niemand die zo enthousiast kan opgaan in zijn werk, niemand die zo bevlogen een vraagstuk te lijf gaat. Wouter past dat toe bij zijn specialiteit, het oplossen van vraagstukken vastgelegd in code. Zijn eigen code of dat van andere, want Wouter helpt daar waar mogelijk. Ook is hij altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om toe te passen. Alle nieuwe features van Apex, Oracle en UX zijn hem bekend, net als de nieuwste technologische gadgets waar hij graag over vertelt. Procedures en protocollen heeft hij, bijna vanzelfsprekend, weinig mee van doen. Sommigen zullen zeggen dat Wouter een ouderwetse ‘cowboy’ is, het valt in het niet bij zijn aanstekelijke energie en de bergen werk die hij verzet. Velen worden spontaan blij wanneer zij denken aan de tijd dat zij met Wouter werkten…of momenteel werken!

MANFRED VAN LUIJN
SCRUM MASTER

Ooit in de IT begonnen als functioneel applicatie beheerder, is Manfred tegenwoordig de spreekwoordelijke spin in het web (uiteraard 2.0 of hoger) bij (IT-) veranderingen en implementaties. Hij is flexibel in houding, lenig van geest en kan tegen de klappen van de zweep. IT- én businesswise toetst en test hij de nieuwe situatie aan de oude, en belangrijker de gewenste situatie. Detaillistisch is hij bij het beoordelen van test- en implementatie plannen. Communicatief vaardig in het bij de les houden van alle betrokken partijen. Inhoudelijk is Manfred gespecialiseerd in (technische) integraties, kortom hij weet ook de digitale lijnen te trekken tussen verschillende partijen. Manfred handelt event-driven-, werkt realtime en managet by exception. Een veelzijdige veelkunner die in vele hoedanigheden zijn mannetje staat en als vervend tennisser regelmatig een balletje slaat. Met Manfred op het project is connectiviteit een zekerheid!

BERT HOMAN
SOFTWARE ENGINEER

Niemand die zo service gericht denkt en handelt als Bert. Ruim 20 jaar, voornamelijk als functioneel en technisch applicatiebeheerder, is Bert actief in de IT. Met flair en een kwinkslag hield hij ‘zijn’ business 24/7 up-and-running. En dat viel niet altijd mee, want onbedoelde features in de software hebben hem menig nacht met het scannen van code wakker gehouden. Tevens de reden dat Bert zich inmiddels tot ontwikkelaar heeft ontwikkeld. Lerend van goede voorbeelden en wetend wat zeker niet werkt, is Bert gespitst op kwaliteit en doelmatigheid. Enthousiaste programmeurs ‘wijst’ hij van tijd-tot-tijd op deze deugden. Zou het om voetbal gaan, dan zou de positie van Bert op de flanken zijn, wijzend  en loerend op kansen, vooral door het maken van prachtige voorzetten die zijn maten mogen inkoppen. Laat dit nu in werkelijkheid ook zo zijn, elke zaterdag is hij met de mouwen opgestroopt op de Nederlandse velden te bewonderen!

KEES VLEK
ORACLE APEX EXPERT

Waar een wil is, daar is Kees. Programmeur in hart en nieren begiftigd met talent voor het vak. Geef hem een requirement, hij maakt de oplossing. Geef hem een moeilijk requirement, hij maakt de oplossing. Geef hem een onmogelijk… enfin Kees maakt het. Zijn moedertaal is Nederlands, minstens zo goed is hij in native C, Javascript, PL/SQL, en vele andere moderne talen. Kees zoekt de vernieuwing op en indien gevonden, tracht hij deze zo snel als mogelijk te integreren in zijn oplossingen.  Specialisatie van Kees is het inzetten van Oracle Apex en daarmee het realiseren van prettig werkbare user-interfaces. Kees houdt van korte lijnen, dus graag direct afstemmen met (eind)gebruikers. Naast het zelf uitvinden en uitvoeren, legt Kees het ook graag uit. Coaching van collega’s in techniek (en gebruikers in het gebruik) doet hij met de spreekwoordelijke liefde. Wanneer een nieuwe (User) eXperience wordt gevraagd, is Kees een must!

PATRICK DIKS
SENIOR ORACLE CONSULTANT

Patrick, abstract in denken, praktisch in doen. Problemen benadert hij met relativerende ingetogenheid, resultaten presenteert hij met humorvolle bevlogenheid. Weinigen die het gegeven is om het gedachtegoed van de grote filosofen (met name Nietzsche) om te zetten in business-,  applicatie en databaselogica. Patrick doet reeds 20 jaar niets anders. Het bijzondere (en onnavolgbare) is dat hij complexe zaken terug naar hun eenvoud weet te brengen. Een beter if statement, een geoptimaliseerde database optimizer (ook dat kan) en betere benutting van de architectuur zijn het gevolg. Hij ziet dat niet als doelen an sich, wel als middelen om betere performance te verkrijgen en daarmee de business, zijn klant, te bedienen. Kortom IT is niet voor IT, maar dat is logisch (aldus een bekende voetbal filosoof). Vraagt u Patrick, houd dan rekening met spot en een opmerkelijke muzieksmaak!

PETER VAN TILBORG
SOLUTION ARCHITECT

Peter, inmiddels 20 jaar werkzaam in de IT-industrie. Ooit begonnen als programmeur (jazeker met de poten in de modder), is hij nu vooral werkzaam als IT-of-digitale-architect (meewerkend voorman mag ook), en is daarmee iemand die het IT-speelveld overziet. Hij praat met en luistert vooral ‘functioneel’ naar de business, en weet dit om te zetten in ‘enen-en-nullen’ voor én met de techneut. Het detail schuwt hij niet. IT vat hij in traditionele zin op, namelijk dat IT de business ondersteunt en daarmee de mens. Traditioneel is niet op te vatten als conservatief, niet creatief, zonder lef en geen can-do mentaliteit. Wel kan het worden gezien als minder pretentieus en overschattend, want IT is veel belovend, regelmatig te veel belovend. Humor kan hem niet worden ontzegd. Avontuur zoekt hij op en stoot regelmatig zijn neus. Bescheiden doch niet stilletjes tracht hij het verschil in positieve zin te maken. Peter in uw project zorgt voor reuring, u bent gewaarschuwd!

SJAAK PIERIK
ARCHITECT & PROJECT MANAGER

Sjaak is dé verpersoonlijking van IT. Informatie weggestopt in databases wisselt hij via allerlei integratieTechnologieën uit. En dat doet hij al meer dan 20 jaar voor logistieke partners en retailers in Europa. GS1, EDI, GTIN’s en GLN’s, digitale hiërogliefen voor velen, niet voor hem. Vanzelfsprekend heeft hij in die tijd een grote schat aan ervaring en kennis over de logistiek en retail opgedaan. Indien partijen elkaar digitaal niet weten te vinden, wijst Sjaak de weg en routeert hij de oplossing altijd naar de juiste persoon of partij. Dat doet hij met een gedegenheid en vasthoudendheid die hem zo kenmerkend maken. Dat allemaal met een gevoel voor understatement en de nodige dosis relativering. Integreert u Sjaak in uw business en/of project, wees voorbereid op vele taalvondsten!

MICHAEL BRUIJN
MANAGING PARTNER

Als er voor software schrijven een proeve van bekwaamheid zou bestaan, is de kans bijzonder groot dat Michael deze in ontvangst zou mogen nemen. Zonder vals bescheiden te zijn, het is weinigen gegeven zo (c)lean te programmeren. Modulair, schaalbaar, onderhoudbaar, zo maar wat van de kenmerken van producten van zijn hand. Om het in 2.0-IT-taal uit te drukken: Pixel Perfect! Behalve zelf software schrijven, is zijn missie (en plezier) zijn kennis en kunde te delen met anderen. De reden voor hem om ondernemer te worden en daarmee mede-oprichter te zijn van Orcado. Dagelijks coacht hij zijn teamleden en inspireert hij hen om software van topkwaliteit te schrijven: Doet wat de klant vraagt én zich gemakkelijk laat aanpassen indien gewenst (niets zo veranderlijk als een business). Software schrijven wordt vaak gezien als een kunstje… geheel ten onrechte want het is een kunde. Meer weten over software en systeemontwikkeling? Vraag Michael!

JURRIE ZAAT
MANAGING PARTNER

De aanval is de beste verdediging! Vaak gezegd, maar zelden toegepast. Zo niet door Jurrie die altijd in de weer is met IT en dat in de ruimste zin van het woord. Mede-oprichter van Orcado en immer op zoek naar de oplossing van elk vraagstuk dat hij krijgt voorgeschoteld. Technisch, functioneel, organisatorisch, methodologisch… maakt niet uit, de oplossing is praktisch en logisch. Zijn gedachtengang en aanpak draagt hij graag uit, op zijn eigen wijze manier. Daarom ook het ondernemen, opdat hij niet gebonden is aan conventies die het doel, kwalitatief hoogstaande systeemontwikkeling en dito systemen, in de weg staan. Buiten werktijd speelt Jurrie graag op de toetsen van zijn keyboard de zaal plat en staat hij op de groene mat in de spits loerend op nieuwe kansen. Wanneer iets uit niets moet worden gecreëerd, stilstand zich aandient en een doorbraak gewenst is… laat Jurrie de aanval leiden!

Publicaties

Zorgvisie ICT, maart 2015, “Angst voor vreemde databases” (Met Bart Groothuis)

Computable, februari 2014, “Applicaties voor meerdere RDBMS’en verspilling”