Onze klanten

 

In de afgelopen 20 jaar heeft Orcado met succes opdrachten uitgevoerd voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers.

Hieronder staat een overzicht van klanten waar wij een bijdrage hebben mogen leveren om hun bedrijfsvoering te verbeteren.

Bij onze referenties staat voor een aantal opdrachten een beschrijving van het project.

RETAIL

 • Gall & Gall
  Gall & Gall
 • Albert Heijn
  Albert Heijn
 • Etos
  Etos

ENERGIE & WATER

 • Shell
  Shell
 • Oasen
  Oasen
 • Eneco
  Eneco
 • Cogas Almelo
  Cogas Almelo
 • Closed Gap
  Closed Gap

OVERHEID

 • Gemeente Den Haag
  Gemeente Den Haag
 • Inspectie van het Onderwijs
  Inspectie van het Onderwijs
 • Rijksverkeers-inspectie
  Rijksverkeers-inspectie
 • Raad voor Rechtsbijstand
  Raad voor Rechtsbijstand
 • Ministerie van VROM
  Ministerie van VROM
 • Belastingdienst
  Belastingdienst

RECREATIE & VRIJE TIJD

 • Aan Zee
  Aan Zee
 • VillaXL
  VillaXL
 • BoekEenHuisje.nl
  BoekEenHuisje.nl
 • VVV & Gemeente Bergen NH
  VVV & Gemeente Bergen NH

OVERIG

 • PGGM
  PGGM
 • MIQ Europe
  MIQ Europe
 • Kluwer Academic Publishers
  Kluwer Academic Publishers
 • T-Mobile
  T-Mobile
 • iDesktop.nl
  iDesktop.nl
Back-To-Top
Gall & Gall
Albert Heijn

Al meer dan 15 jaar voert Orcado projecten uit in opdracht van Albert Heijn.

Etos

Voor Etos ontwierp, realiseerde en beheerde Orcado ROS. Met deze applicatie wordt het volledige winkelproces ondersteund: bestellen, tellen en ontvangen van goederen. Het systeem wordt in alle 550 Etos winkels gebruikt.

Shell

Achtergrond

Halverwege 2001 werd door energie-maatschappij Shell besloten in Nederland groene stroom aan consumenten te gaan verkopen. Shell was daarmee het eerste landelijk werkende bedrijf buiten de traditionele nutsbedrijven dat zich op de elektriciteitsmarkt voor particulieren begaf.

De groene stroom van Shell werd verkregen uit het verstoken van houtresten uit de bosbouw en houtindustrie. De leverancier van deze duurzame elektriciteit was het Zweedse energieconcern Vattenfall.

 

Project

Shell verkocht groene stroom uitsluitend via de telefoon en een speciaal hiervoor opgezette website. Deze interactieve website, waar naast het aanmelden het onder andere mogelijk was om vooraf een inschatting te maken van het maandelijkse voorschot-bedrag en het jaarverbruik, werd door Orcado ontworpen in samenwerking met French-Thornton en Shell Nederland en gebouwd in de eigen projectruimte van Orcado.

Het streven was om op 1 maart 2002 aan de eerste afnemers, die zich vanaf 25 februari 2002 via de website konden inschrijven, daadwerkelijk groene stroom van Shell te leveren.

Om dit verwezenlijken was het noodzakelijk om een informatiesysteem beschikbaar te hebben dat de administratieve processen rondom de levering van groene stroom ondersteunt.

Orcado tekende voor het ontwerp en de bouw van een dergelijk back-office systeem, genaamd Multi-G, waarmee een belangrijk deel van de werkzaamheden van het Shell Customer Service Centre werd geautomatiseerd. Mede door een goede samenwerking tussen Shell en Orcado kon het hele traject van ontwerp tot en met bouw in een korte tijd met succes afgerond worden.

“Dankzij de flexibiliteit en het vakmanschap van Orcado hebben we tijdig de beschikking gekregen over een op maat gemaakte applicatie”

“De enthousiaste teamplay van Shell, French-Thorton en Orcado zorgde voor een uitstekende en productieve werksfeer”

“Het resultaat is een informatiesysteem waarmee Shell de komende jaren succesvol in de groene stroom markt kan opereren”

 

Oasen

Voor Oasen drinkwater beheert en verbetert Orcado de backoffice applicatie ‘Accent’.

Eneco

Voor Eneco hebben medewerkers van Orcado systeemontwikkelings- en testwerkzaamheden uitgevoerd op de backofficesystemen.

Cogas Almelo

Medewerkers van Orcado hebben diverse opdrachten uitgevoerd aan de backoffice applicaties van Cogas in Almelo.

Closed Gap

Voor startup Closed Gap ontwierp en bouwde Orcado een webbased backoffice applicatie voor de ondersteuning van de financiële processen van stroomleveringen in India. Het systeem werd ingezet als een SAAS-oplossing (Software As A Service).

Gezien de grote hoeveelheid te verwachten aansluitingen was optimale dataopslag een belangrijke voorwaarden. Daarnaast ondersteunde de applicatie meerdere talen, waaronder Hindi.

Gemeente Den Haag
Inspectie van het Onderwijs

Voor de Inspectie van het Onderwijs, ontwierp en realiseerde Orcado de applicatie ‘ibis’ (Inspectie Basis Informatie Systeem). Dit systeem wordt gebruikt voor het plannen, uitvoeren en publiceren van (kwaliteits-)onderzoeken in het onderwijsveld. Ibis is de centrale applicatie van IvhO en wordt dagelijks door de ca. 550 medewerkers gebruikt.

Rijksverkeers-inspectie
Raad voor Rechtsbijstand
Ministerie van VROM
Belastingdienst

Voor De Belastingdienst voerden medewerkers van Orcado ontwikkelwerkzaamheden uit.

Aan Zee

Aan Zee “Gezellige vakantiehuizen” is een aanbieder van particuliere accommodaties, die tijdelijk als vakantiehuis kunnen worden geboekt. In opdracht van Aan Zee ontwierp, realiseerde en beheerde Orcado een interactieve, meertalige website voor de presentatie en boekingen van vakantiehuizen. De gehele afhandeling, inclusief het afsluiten van eventuele verzekeringen werd door het systeem ondersteund.

VillaXL

VillaXL is een Europese aanbieder van vakantieaccommodaties, gevestigd in Bergen NH. In opdracht van VillaXL ontwierp, realiseerde en beheerde Orcado een interactieve, meertalige website voor de presentatie en boekingen van vakantiehuizen. De gehele afhandeling, inclusief het afsluiten van eventuele verzekeringen werd door het systeem ondersteund.

BoekEenHuisje.nl

www.boekeenhuisje.nl was een initiatief voor particuliere eigenaren om hun vakantiehuis te presenteren aan potentiële huurders. In de backoffice van de website konden de eigenschappen van het vakantiehuis en de beschikbaarheid worden bijgehouden. Orcado ontwierp, realiseerde en beheerde de website.

VVV & Gemeente Bergen NH

Voor de Gemeente Bergen NH ontwierp en realiseerde Orcado de website visitbergen.nl, inclusief backoffice systeem waarbij aangesloten partijen evenementen konden beheren.

PGGM
MIQ Europe
Kluwer Academic Publishers
T-Mobile
iDesktop.nl