Onze klanten

RETAIL

 • Etos
  Etos
 • Albert Heijn
  Albert Heijn
 • Gall & Gall
  Gall & Gall
Etos

  Voor Etos ontwierp, realiseerde en beheerde Orcado ROS. Met deze applicatie wordt het volledige winkelproces ondersteund: bestellen, tellen en ontvangen van goederen. Het systeem wordt in alle 550 Etos winkels gebruikt.

  Albert Heijn

  Al meer dan 15 jaar voert Orcado projecten uit in opdracht van Albert Heijn.

  Gall & Gall

  ENERGIE & WATER

  • Closed Gap
   Closed Gap
  • Cogas Almelo
   Cogas Almelo
  • Eneco
   Eneco
  • Oasen
   Oasen
  • Shell
   Shell
  Closed Gap

  Voor startup Closed Gap ontwierp en bouwde Orcado een webbased backoffice applicatie voor de ondersteuning van de financiële processen van stroomleveringen in India. Het systeem werd ingezet als een SAAS-oplossing (Software As A Service).

  Gezien de grote hoeveelheid te verwachten aansluitingen was optimale dataopslag een belangrijke voorwaarden. Daarnaast ondersteunde de applicatie meerdere talen, waaronder Hindi.

  Cogas Almelo

  Medewerkers van Orcado hebben diverse opdrachten uitgevoerd aan de backoffice applicaties van Cogas in Almelo.

  Eneco

  Voor Eneco hebben medewerkers van Orcado systeemontwikkelings- en testwerkzaamheden uitgevoerd op de backofficesystemen.

  Oasen

  Voor Oasen drinkwater beheert en verbetert Orcado de backoffice applicatie ‘Accent’.

  Shell

   Achtergrond

   Halverwege 2001 werd door energie-maatschappij Shell besloten in Nederland groene stroom aan consumenten te gaan verkopen. Shell was daarmee het eerste landelijk werkende bedrijf buiten de traditionele nutsbedrijven dat zich op de elektriciteitsmarkt voor particulieren begaf.

   De groene stroom van Shell werd verkregen uit het verstoken van houtresten uit de bosbouw en houtindustrie. De leverancier van deze duurzame elektriciteit was het Zweedse energieconcern Vattenfall.

    

   Project

   Shell verkocht groene stroom uitsluitend via de telefoon en een speciaal hiervoor opgezette website. Deze interactieve website, waar naast het aanmelden het onder andere mogelijk was om vooraf een inschatting te maken van het maandelijkse voorschot-bedrag en het jaarverbruik, werd door Orcado ontworpen in samenwerking met French-Thornton en Shell Nederland en gebouwd in de eigen projectruimte van Orcado.

   Het streven was om op 1 maart 2002 aan de eerste afnemers, die zich vanaf 25 februari 2002 via de website konden inschrijven, daadwerkelijk groene stroom van Shell te leveren.

   Om dit verwezenlijken was het noodzakelijk om een informatiesysteem beschikbaar te hebben dat de administratieve processen rondom de levering van groene stroom ondersteunt.

   Orcado tekende voor het ontwerp en de bouw van een dergelijk back-office systeem, genaamd Multi-G, waarmee een belangrijk deel van de werkzaamheden van het Shell Customer Service Centre werd geautomatiseerd. Mede door een goede samenwerking tussen Shell en Orcado kon het hele traject van ontwerp tot en met bouw in een korte tijd met succes afgerond worden.

   “Dankzij de flexibiliteit en het vakmanschap van Orcado hebben we tijdig de beschikking gekregen over een op maat gemaakte applicatie”

   “De enthousiaste teamplay van Shell, French-Thorton en Orcado zorgde voor een uitstekende en productieve werksfeer”

   “Het resultaat is een informatiesysteem waarmee Shell de komende jaren succesvol in de groene stroom markt kan opereren”

    

   OVERHEID

   • Belastingdienst
    Belastingdienst
   • Ministerie van VROM
    Ministerie van VROM
   • Raad voor Rechtsbijstand
    Raad voor Rechtsbijstand
   • Rijksverkeers-inspectie
    Rijksverkeers-inspectie
   • Inspectie van het Onderwijs
    Inspectie van het Onderwijs
   • Gemeente Den Haag
    Gemeente Den Haag
   Belastingdienst

   Voor De Belastingdienst voerden medewerkers van Orcado ontwikkelwerkzaamheden uit.

   Ministerie van VROM
   Raad voor Rechtsbijstand
   Rijksverkeers-inspectie
   Inspectie van het Onderwijs

    Voor de Inspectie van het Onderwijs, ontwierp en realiseerde Orcado de applicatie ‘ibis’ (Inspectie Basis Informatie Systeem). Dit systeem wordt gebruikt voor het plannen, uitvoeren en publiceren van (kwaliteits-)onderzoeken in het onderwijsveld. Ibis is de centrale applicatie van IvhO en wordt dagelijks door de ca. 550 medewerkers gebruikt.

    Gemeente Den Haag

    RECREATIE & VRIJE TIJD

    • VVV & Gemeente Bergen NH
     VVV & Gemeente Bergen NH
    • BoekEenHuisje.nl
     BoekEenHuisje.nl
    • VillaXL
     VillaXL
    • Aan Zee
     Aan Zee
    VVV & Gemeente Bergen NH

    Voor de Gemeente Bergen NH ontwierp en realiseerde Orcado de website visitbergen.nl, inclusief backoffice systeem waarbij aangesloten partijen evenementen konden beheren.

    BoekEenHuisje.nl

    www.boekeenhuisje.nl was een initiatief voor particuliere eigenaren om hun vakantiehuis te presenteren aan potentiële huurders. In de backoffice van de website konden de eigenschappen van het vakantiehuis en de beschikbaarheid worden bijgehouden. Orcado ontwierp, realiseerde en beheerde de website.

    VillaXL

    VillaXL is een Europese aanbieder van vakantieaccommodaties, gevestigd in Bergen NH. In opdracht van VillaXL ontwierp, realiseerde en beheerde Orcado een interactieve, meertalige website voor de presentatie en boekingen van vakantiehuizen. De gehele afhandeling, inclusief het afsluiten van eventuele verzekeringen werd door het systeem ondersteund.

    Aan Zee

    Aan Zee “Gezellige vakantiehuizen” is een aanbieder van particuliere accommodaties, die tijdelijk als vakantiehuis kunnen worden geboekt. In opdracht van Aan Zee ontwierp, realiseerde en beheerde Orcado een interactieve, meertalige website voor de presentatie en boekingen van vakantiehuizen. De gehele afhandeling, inclusief het afsluiten van eventuele verzekeringen werd door het systeem ondersteund.

    OVERIG

    • iDesktop.nl
     iDesktop.nl
    • T-Mobile
     T-Mobile
    • Kluwer Academic Publishers
     Kluwer Academic Publishers
    • MIQ Europe
     MIQ Europe
    • PGGM
     PGGM
    iDesktop.nl
    T-Mobile
    Kluwer Academic Publishers
    MIQ Europe
    PGGM
    Back-To-Top