Blog

APEX World 2017

APEX World stond dit jaar grotendeels in het teken van Oracle Jet. De nieuwe tooling waarmee data binnen APEX gemakkelijk gevisualiseerd kan worden.

Oracle Jet is natuurlijk prachtig, maar wat mij vooral is bijgebleven van de dag is iets heel anders: de gemeenschapszin. APEX-ontwikkelaars blijken een verrassend sociaal volk te zijn. Hoewel de presentaties die ik heb bijgewoond over verschillende onderwerpen gingen was er één rode draad: de wil van mensen om enthousiast te experimenteren met de mogelijkheden die APEX biedt, zelf aanvullende plug-ins te bouwen en alle kennis en eventueel benodigde broncode te delen met de rest van de gemeenschap.  Zo begreep ik uit de presentatie van Niels de Bruijn van MT AG dat het prima mogelijk is om met behulp van een Camunda-integratie workflows te bouwen in APEX die voldoen aan de BPMN 2.0-standaarden.  Craig Sykes van Explorer liet daarnaast zien dat het mogelijk is om vanuit je APEX-applicatie koppelingen te leggen naar social media als Facebook, Twitter en Dropbox. Mocht u overigens de route van uw locatie naar het kantoor van uw klant graag in APEX willen tonen: dit blijkt gewoon een kwestie te zijn van het opnemen van de Google Maps API in de APEX-applicatie.

De mogelijkheden blijken eindeloos en dit was nog maar het topje van de ijsberg. Online blijkt nog veel meer interessante kennis gedeeld te worden. Wat dacht u van een Outlook-integratie,  of de mogelijkheid om meer BI-gerelateerde zaken zoals het downloaden en combineren van  grote hoeveelheden gegevens uit meerdere APEX-rapporten te realiseren?

Na een uiterst enthousiasmerende dag stond ik te trappelen om zelf met APEX aan de gang te gaan. Hopelijk ben ik binnenkort ook in staat om het één en ander toe te voegen aan het repertoire. Dit is een gemeenschap waar je bij wil horen!

Back-To-Top